Image for ”Konsten seglar in II” Image for ”Konsten seglar in II”

Projektets aktiviteter:

Konsten seglar in II

Om projektet
Konsten seglar in II är en uppföljare till utställningen Konsten seglar in som anordnades på båtmuseet 2009. Precis som då är tanken att de utställda föremålen ska integreras i de befintliga utställningarna inomhus, eller utomhus på museigården. Målet med det nya projektet är att öka samarbetet med finländska konstnärer genom att erbjuda fem konstnärer/konsthantverkare från Österbotten en utställningsperiod på Holmöns båtmuseum under kulturhuvudstadsåret.

– Genom att öppna upp kontakterna mellan konstnärer i Västerbotten och Österbotten och arbeta över gränserna hoppas vi kunna öka intresset för vår gemensamma kustkultur, säger Annika Sandström, initiativtagare till projektet.

– Det är väldigt ont om hamnar längs Västerbottenskusten och därför är Holmön ett ställe där många stannar till, berättar Annika Sandström. Turister vill oftast se det som är typiskt för en trakt, det som är genuint. Därför är båtmuseet en utmärkt plats att visa upp vår kustkultur.

Föreningen Båtmuseets vänner tilldelades år 2013 Kulturskjutsen för att anordna utställningen på Holmöns båtmuseum under sommaren 2014. Pengarna användes till att ge de utställande konstnärerna några dagars vistelse på Holmön så att de fick bekanta sig med miljön.

De inbjudna konstnärerna är:

Mia Malviniemi dans, Janika Norrgård-Löfqvist måleri, Jyrki Portin fotografi,
Seppo Kalliokoski skulptur och smide.

Vernissage söndag 22 juni kl 13-15
Utställningen tillsammans med de deltagande konstnärerna och dansarna från Österbotten. Malviniemi Company visar dansföreställningen Morän, Dans på udden -spår i klippan. En videofilmning av vernissagedagens dansföreställning visas under resten av sommaren i båtmuseet.

Färja till Holmön är gratis. På söndagarna avgår den från Norrfjärdens färjeläge kl 10.00. Tillbaka kl 17.00, alternativt 19.00. Överfarten tar 40 minuter.

Arrangör: Båtmuseets vänner
Mer info: http://www.holmonsbatmuseum.se
Kontakt Annika Sandström 070 6748840
Under utställningsperioden även 090 55220.

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Konsten seglar in II