Image for ”Leksam”
Hink och spade

Leksam

Tanken med projektet Leksam är att utveckla och tillgängliggöra leksaksbehållare med spadar och hinkar vid lekplatser och sandstränder runt om i Umeå.

Enligt Johan Nyberg, initiativtagare till projektet Leksam, föddes idén under en sommardag på Bölesholmarna i Umeå.

– Min dotter hittade en spade vid strandkanten som hon började leka med. Som förälder var man då tvungen att försöka urskilja om det var någon som ägde spaden eller inte och om någon skulle ta illa upp av min dotters nyfunna kärlek. Då uppstod idén till det här projektet, berättar Johan Nyberg.

Projektets tanke är att sätta upp leksaksbehållare fyllda med leksaker i form av exempelvis hinkar och spadar. Påfyllnaden ska ske både via projektet men även och via medborgarnas omsorg eller kvarglömt slarv.

Behållarna ska klara både vind, vatten och kyla och är tänkta att finnas vid befintliga lekplatser med sandlåda året om samt vid sandstränder under sommarhalvåret. Tillverkningen är planerad till hösten 2013 för att Leksambehållarna vara klara under kulturhuvudstadsåret.

I maj 2012 tilldelades projektet Kulturskjutsen på 20 012 kronor för att ta fram en budget och hitta samarbetspartners till projektet.

Foto: Michael W May. Creative Commons: Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0)

Arrangör: Johan Nyberg
Kontakt 070 209 38 30
johan@diagonalfilm.se

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Leksam