Dancing without bounderies

Man Must Dance

Kompani Nomad består av den samiske koreografen/dansarenOla Stinnerbom och filmaren/producenten Birgitta Stålnert, båda med rötter i Västerbotten kring Vilhelmina. Vi har urpremiär på Man Must Dance den 8 oktober i Vilhelmina. Det är en multidansföreställning med dansare på länk från Sverige, Europa och världen. De som inte lyckas vara med på länk deltar med förfilmat material. Allt projiceras i fonden och livemixas med vårt egna filmade material. På scenen har vi dansarna Helene Karabuda, Minna Mannelqvist, Simon Viklund och så självklart Ola Stinnerbom själv.

Under repetitionsperioden i Vilhelmina, där vi har haft ett Dansresidens under en dryg månad har våra unga lovande samiska dansare verkligen blivit utmanande. De har repeterat och mött andra samiska ungdomar på workshops ute i skolorna i kommunen. Vi hoppas att Minna och Simon verkligen kan fungera som förebilder och inspirera andra samiska ungdomar att vilja dansa.

Parallellt med dessa repetitioner har alla också deltagit i Olas dansklasser på nätet. Vi har elever från Saxnässkolan i Vilhelmina, dansgymnasierna i Härnösand och Arvika, dansklasser i Stockholm, professionella dansare från Danmark, Norge, Polen och Portugal, dansare med urfolksbakgrund från Grönland och Nordamerika och fler tillkommer.

Bilden: Ola Stinnerbom, foto Birgitta Stålnert.

Arrangör: Kompani Nomad
Mer info: http://www.kompaninomad.se
Kontakt Birgitta Stålnert
0704-61 28 68
birgitta.stalnert@kompaninomad.se

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Man Must Dance