Jazz

Midnight Sun...

Pianisten Birgit Lindberg får en kulturskjuts från Umeå2014 till konsertprojektet The Midnight Sun… som består av nyskriven musik i jazzton inspirerad av Västerbottens natur och starka kulturprofiler.

Birgit Lindberg har lång erfarenhet som jazzmusiker. Redan som 16-åring spelade hon med kända musiker som Monica Nielsen, Lill-Babs, Gunnar ”Siljablue” Nilsson och Siw Malmqvist. Senare blev hon huspianist på Nalen och kapellmästare på Chinateatern i Stockholm. I slutet av 1990-talet återvände hon till Umeå. I detta konsertprojekt vänder hon blicken mot det västerbottniska landskapet, kulturprofilerna och publiken.

– Jag vill självklart ingå i programutbudet under det europeiska kulturhuvudstadsåret i Umeå, säger Birgit Lindberg. Det kommer att bli nyskriven musik i jazzton, inspirerad av den västerbottniska naturen och dess starka kulturprofiler.

I projektet inkluderas gitarristen Anders Färdal, tenorsaxofonisten Peter Lindqvist, kontrabasisten Pepe Berns, som arbetar som professor vid Musikhögskolan i Leipzig, samt eventuella gästartister.

– Kulturskjutsen är en möjlighet för mig att kunna koncentrera mig på att komponera ny musik, repetera med musikerna och sammanställa konserten, säger Birgit Lindberg.

Arrangör: Birgit Lindberg
Kontakt 090-12 3127
070-296 73 01
birgit.lindberg@bredband.net

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Midnight Sun...