Image for ”Norrländsk passion”

Projektets aktiviteter:

Teater

Norrländsk passion

Det är en dröm som går i uppfyllelse. För första gången någonsin samlar fem norrlandsteatrar sina krafter och skapar en överdådig helkväll för publiken.

”Ett sprakande spektakel” säger regissören Olle Törnqvist om Norrländsk passion. Han har fått det utmanande uppdraget att ur fem unika scenkonstverk foga samman en föreställning utöver det vanliga.

Vi färdas från el-konfliktens mörklagda Övertorneå via ett ovanligt, ja på gränsen till otroligt, framgångsrikt callcenter i Bastuträsk till gammgossen Leif utanför Sundsvall som satt igång en rykteskarusell efter sin semester i Thailand. Det sägs att han träffade kärleken där. Kan det stämma? Berättelserna vävs ­samman av musik och berättare från Giron Sámi Teáhter och dans från Teater Barda.

Norrländsk passion är ett teaterepos om ursprung och födelse, kärlek och längtan och om ljus och mörker – om ensamma, trångsynta,
kärlekslängtande, unika människor i norr. Norrländsk passion handlar om oss. På scenen ser vi 22 skådespelare och dansare. Tillsammans med lokala körer blir det en ensemble med mer än 50 personer. Teaterupp­levelsen förstärks med dans, ljus, bildprojektioner och musik.

Turnépremiär i Umeå 3:e maj 2014 kl 15-18.00, spelas i Umeå 5:e och 6:e maj, därefter turné i Norrland till och med 13:e juni. 

Manus: Camilla Blomqvist, Therese Söderberg, Gustav Tegby.

Regi & manusbearbetning: Olle Törnqvist

Arrangör: Västerbottensteatern
Kontakt Med Reventberg
med.reventberg@vasterbottensteatern.se
0910715610
0701596626

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Norrländsk passion