Image for ”Staden”

Projektets aktiviteter:

Scenisk installation

Staden

Välkommen till STADEN!

Här möts Människor, vägar korsas, byggnader och liv byggs upp och förfaller. Lager på lager i en raffinerad, alltid pågående koreografi.

Som en del av Umeå2014 presenterar danskollektivet Nomodaco en annorlunda dansföreställning i installationsform. Liksom en stad rymmer en mångfald av uttryck, smälter det iscensatta och slumpmässiga samman  – och den verkliga staden och dess invånare blir en del av verket.

Staden får liv i solnedgången och publiken möter en rad internationella konstnärer med spännande och spridda konstnärliga uttryck. Föreställningen, tonsatt av Johannes Burström och David Sandström, tar plats i ett skiftande scenrum utomhus på Konstnärligt Campus och inne i det nya Sliperiet.

Föreställningen byggs upp av moduler som skapas av det konstnärliga teamet, samt inbjudna gäster från Finland, Frankrike och Vietnam.

Nomodaco – Northern Movement Dance Company, drivs av Anna Ehnberg, Carolina Bäckman och Tove Skeidsvoll och är ett koreograf- och dansarkollektiv som arbetar med nutida dans. Gruppen har sedan 2002 bas i Umeå där de samarbetar med konstnärer och institutioner, och gör nya projekt i residens inom Umeå/Västerbotten och internationellt. 

Trailer: vimeo.com/55255928

Konstnärlig ledning: Nomodaco

Arrangör: Danskonst i norr / Nomodaco
Mer info: http://www.nomodaco.com
Kontakt Emmy Astbury
073-801 53 14
info@nomodaco.com

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Staden