Image for ”Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2014” Image for ”Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2014”

Projektets aktiviteter:

Estradpoesi

Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2014

Sveriges största scenpoetiska evenemang äger rum i Umeå – SM i Poetry Slam! Poetry Slam är en tävling i scenpoesi, en känsloexplosion klädd i ord. Poeterna har tre minuter på sig att framföra sina dikter med inlevelse och språkliga finesser. Tävlingen avgörs sedan av publiken som subjektivt sätter poäng på dikterna och framförandet.

Under SM i Poetry Slam samlas landet hetaste poeter under Kristi Himmelsfärdhelgen i Umeå för att slåss i denna poetiska mångkamp. Nytt för detta år är att mästerskapen är öppna och har två lag från Riga och Finland. Det blir även spännande sidogrenar som exempelvis improesi, improviserad scenpoesi.
SM i Poetry Slam är ett årligt återkommande evenemang sedan 1997, och utgör kulmen för ett år av lokala uttagningar på slamorter runt om i Sverige. Fyra poeter från varje ort eller region skickas till SM för att representera sin region och tävla om vem som blir Sveriges bästa scenpoeter 2014.

Arrangör: Poetry Slam Sverige, Umeå Poetry Slam, ABF etc
Mer info: http://www.poetryslamsm.se
Kontakt info@poetryslamsm.se
http://www.twitter.com/poetryslamsm
http://www.facebook.com/poetryslamsm

Volontärsinfo:
Vi behöver folk som hjälper till med biljettförsäljning, poängräkning, pyssel osv. Tveka inte att kontakta info@poetryslamsm.se!

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2014