Image for ”Tag plats”

Projektets aktiviteter:

Dans

Tag plats

Tag plats 2012 är ett tio dagar långt dansläger för tjejer där man med utgångspunkt i streetkultur, dans och en skejtpark utforskar individens och gruppens förhållande till rörelse och rum samt utvecklar självförtroende och viljan till kreativt skapande.

Projektet riktar sig till tjejer mellan 13 och 16 år från stadsdelarna Ersboda, Ålidhem och Mariehem. Det handlar om att tillgängliggöra dansen för tjejer som av olika anledningar inte har möjlighet att dansa annars, att skapa en mötesplattform och att arbeta med dans i Sparken (skejtparken på kajen i centrala Umeå). Initiativtagare är Emmalo Lundström, ordförande för Danscentrum Norr, och Shirley Harthey Ubilla, danslärare.

– Vi vill ta tillvara på tankar och inspiration som föds när man betraktar skejtparken som rum, säger Emmalo Lundström.

Lägret som genomförs sommaren 2012 ska innehålla dansklasser i stilarna house, locking och hype, workshops samt utformning och presentation av en mindre slutproduktion i Sparken.

– Syftet med lägret är att ge unga tjejer styrka, energi och pepp att ta för sig. Genom dansen kan de utveckla egna idéer och samtidigt öva sig i att samarbeta med andra tjejer, säger Emmalo Lundström.

Under 2013 planerar man att genomföra ett motsvarande läger för killar i högstadiet och inför kulturhuvudstadsåret 2014 finns en idé om att professionella dansare ska möta dansande ungdomar där de tillsammans med skejtare intar Sparken för en stor show.

Projektet fick 20 014 kronor från Kulturskjutsen som medfinansiering för att arrangera lägret 2012.

Foto: Peter Lundholn. Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

Arrangör: Emmalo Lundström

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Tag plats