Image for ”Textila Norrland Live”

Textila Norrland Live

Modedesignern Sara Burkhard vill genom projektet Textila Norrland Live – Live performance skapa en rad nytänkande textil- och modeföreställningar. En första interaktiv performance kommer att ske under våren 2013.

Syftet med projektet är att skapa ett publikt medvetande för den nya, unga, textilbranschen som finns i norra Sverige.

– Arrangemangen är tänkta att visa modeskapare i Umeå på ett fräscht, fräckt och nytt sätt som inte bara ska sätta den nya modescenen i Umeå på den svenska modekartan, utan även på den internationella, förklarar Sara Burkhard, designer och projektets initiativtagare.

Den första modeföreställningen under våren 2013 kommer att bestå av en performance som stödjs av musik och video. Föreställningen kommer att vara kostnadsfri och öppen för alla.

– Tanken är att sätta upp en årlig performance i Umeå, som allteftersom ska växa och förbättras. Under 2014 ska detta till exempel kunna genomföras på en större, offentlig plats samtidigt som föreställningen filmas och sänds live på nätet, säger Sara.

Projektet syftar även till att utveckla ett nätverk inom den nya, unga textila branschen i Umeå – för att bland annat uppmuntra talanger som är i starten av sitt skapande att våga ta steget in i branschen.

– Förhoppningen är att få inhemska talanger att stanna i Norrland genom att visa dem att det går att jobba med den textila branschen här. Men det ska även vara lockande för nya talanger att komma hit, säger Sara Burkhard.

Projektet Textila Norrland Live – Live performance får 20 014 kronor från Kulturskjutsen och Umeå2014.

Kontakt Sara Burkhard
076 846 20 07
sara@saraburkhard.com

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Textila Norrland Live