Image for ”Transformation” Image for ”Transformation” Image for ”Transformation” Image for ”Transformation”

Projektets aktiviteter:

Bildkonst

Transformation

Transformation är ett spännande samarbete mellan tre bildkonstnärer, Andreas Hedberg, Ingrid Karlsson-Kemp och Petra Lundström. De tre har arbetat fram sin personliga tolkning av temat transformation med varsin serie helt nya verk speciellt för Umeås kulturår 2014.

Här presenteras de tre konstnärerna.

Andreas Hedberg, Vännäs är född  1971 och har arbetat som  yrkesverksam konstnär sedan 1991. Han är utbildad vid Umeå konstskola, i övrigt autodidakt.

Han vistas ofta ute i skog och mark och i miljöer runt vatten, vintertid sker arbetet ibland i en ateljé i Spanien.

Hedberg är mest känd för sitt djur och naturmåleri från den nordiska faunan, på senare år främst fåglar. Det är lätt att känna igen hans måleri utfört i säregen teknik främst i oljefärg och syntethartser; detaljerat, levande och med ett skickligt fångat ljus i bilderna. Det är ett stämningsladdat harmoniskt måleri, där motiven känns levande och uttrycksfulla. Han har förmåga att skapa närvaro i sin konst.

Hedberg är även en skicklig porträttmålare och han har haft många utställningar runt om i Sverige, samt ställt ut i Finland, England och Spanien.

”Mina bilder skapas utifrån fascination över livet, ett liv som ständigt förändras och återskapas. Allt fysiskt påverkas av ständiga svängningar som skapar balans. Balansen är inte statisk, den är vibrerande dynamisk.

Vårt gemensamma ursprung transformeras i oändlighet.

Vi befinner oss nu i en punkt i tiden där vi mer än någonsin måste öppna våra sinnen för livet och värdesätta det”

 

Ingrid Karlsson-Kemp, Bildkonstnär, växte upp på ett jordbruk i Vännäs kommun, Västerbotten. Hon bor i Derbyshire, UK, och gick konstutbildning på City College Manchester, samt Konsthögskolan i Manchester (MMU).

Ingrid har ställt ut regelbundet under tjugo år. Hon välkomnar uppdragskonst och skapade 2012 profilbilden till den berömda klassiska Buxton Festivalen. Hon håller regelbundet workshops, samt ger demonstrationer och presentationer.

Med sin förkärlek för blandtekniker tycker Ingrid att konst ska berätta något meningsfullt för åskådaren. Hennes berättarkonst drar inspiration från minnen, ställen, och upplevelser i magiska landskap och skiftande färger. Arbetsmetoderna skapar en riklig och färgstark textur gärna med återanvända material, collage, mono tryck och stygn.

”Transformation kräver en vidgad medvetenhet kopplad till en villighet att släppa taget om det gamla. Låt det börja med mig, mina drömmar, min självbild, mina upplevelser och mina inre förnimmelser. Det är så våra värderingar kan förändras, och allt i livet  förmedlar då vår transformation.”

Petra Lundström är född 1973 och uppvuxen i Västerbotten, utbildad vid Umeå Konstskola och på konstskola i Göteborg. Petra är bosatt i London UK sedan 1999.

Hon har haft ett fleral utställningar och ställt ut b.l.a. i Paris och London UK.

I sitt måleri använder sig Petra av symbolik, blandteknik/collage, bladguld och fragment av texter till att förmedla livet. Inspirationen hämtar hon från sitt eget liv. I unga år drabbades hon av cancer och av Crohns sjukdom.

Hennes livserfarenheter har hjälpt till att forma hennes skapande. ”Som konstnär vill jag att mina verk ska väcka frågor, att betraktaren kanske associerar och ställer sig egna frågor som har med livet att göra.”

“Jag intresserar mig för och arbetar nästan uteslutande omkring den resa som livet självt utsätter oss för. Jag fascineras över den lilla människans fysiska och psykiska och även själsliga kraft att förändra.

Till denna utställning har jag arbetat med, och kommer att visa ett antal målningar. Ljusa verk med inslag av klassiska symboler som nycklar, änglavingar och fjärilen. Symbolik för tillstånd av förändring- en transformation.”

www.hedberg.net
www.petralundstrom.com
www.ingrid-karlsson-kemp.co.uk

 

Arrangör: Vännäsbygdens Konstförening
Kontakt Valter Karlsson
0935 23160

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Transformation